Betalkort utan kreditupplysning?

Betalkort utan UC eller kreditprövning?

Går det att få ett och är det möjligt att ett betalkort utan kreditupplysning? Den första frågan man bör ställa sig är varför man vill slippa en kreditupplysning. Självklart så vill du slippa en kreditupplysning för du att förmodligen du har betalningsanmärkningar eller dylikt eller vill inte bli belastad med en ytterligare förfrågan som kan minska dina chanser att låna pengar vid ett annat tillfälle. Den andra frågan är naturligtvis ifall det finns något betalkort eller något sätt att skaffa ett betalkort trots betalningsanmärkningar?

Möjligt att få ett betalkort utan kreditupplysning?

De flesta betalkorten är anslutna eller kopplade till de gigantiska kortaktörerna Visa eller Mastercard.

Vad krävs för att få ett betalkort?

De går inte att få ett kort direkt från Visakort eller ett Mastercard, utan man måste gå via någon av deras samarbetspartners. De normala är att man för att få ett Visakort eller ett Mastercard så behöver man ansöka om ett betalkort hos någon bank eller någon annan samarbetspartners till kortgiganterna.

Skyldiga att ta en kreditupplysning

De flesta tror felaktigt att bankerna inte tar någon kreditupplysning p.g.a. att man tar ett vanligt bankkort utan kredit. Dock så är bankerna är enligt lag skyldiga att ta en kreditupplysning när de inleder ett nytt affärsförhållande, vilket innebär att bankerna kommer att ta en kreditupplysning på dig oavsett ifall du tar ett kreditkort eller ett bankkort utan kredit.

I Sverige så måste bankerna när de inleder ett affärsförhållande för sin kreditprövning och riskanalys ta en kreditupplysning så ifall du vill ha ett bankkort så måste banken ta en kreditupplysning.

Bankerna tar alltid en kreditupplysning och oftast så tar bankerna även UC, dvs bankerna tar hjälp av UC (Upplysningscentralen) när de inleder en kundrelation.

Betalkort utan kreditupplysning utomlands?

Utomlands så är det vanligare att bankerna ger ut betalkort utan kreditupplysning.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*